FAQ
INFÖR DITT BESÖK PÅ SKIDSKYTTEKAMPEN 26 FEBRUARI STOCKHOLMS STADION

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna om Skidskyttekampen.

Vilka hålltider finns för evenemanget? När börjar och slutar det?

På grund av den höga säkerhetsnivån med bland annat väskförbud kan inpassering ta längre tid än vanligt. Kom i god tid och var beredd på att du kan bli visiterad. Publikområdet öppnar 15:00. Huvudtävlingen körs mellan 18:00-19:30. Arenashowen startar ca 17:00 med inskjutning och presentationer.

Tidsprogram:
15.00 Insläpp Stockholms stadion öppnar
17.00 Inskjutning
17.40 Uppsnack
17.50 Invigning
18.10 Kval Skidskyttekampen
18.40 Mellansnack
18.55 Final Skidskyttekampen (jaktstart)
19.30 Prisutdelning
20:00 Avslutning

Vad händer i publikområdet?

I vårt publikområde kan du ladda upp inför tävlingen med aktiviteter från Skidskyttekampens partners. Du kan prova på elektroniskt skytte, lära dig att elda rätt, och våra partners utmanar med aktiviteter. Det går att köpa mat och dryck i området. Vi serverar vegetariska såväl som veganska alternativ.

Hur tar jag mig hållbart till evenemanget?

Det är mest hållbart att ta sig kollektivt till Stockholms stadion, alternativt gång eller cykel. Stadion har en egen tunnelbanestation där den röda linjen stannar, det finns även närliggande busstationer. Du hittar din bästa resväg via SL-appen.

Det är begränsad tillgång till parkeringsplatser i närområdet.

Hur hittar jag min plats på läktaren?

Du kommer in med din biljett i alla entréer men titta på arenakartan för entré närmast din sektion. Vilken sektion du ska sitta på, står på din biljett. Fråga någon av våra hjälpsamma publikvärdar om du behöver hjälp att hitta rätt.

Hur håller jag värmen utomhus?

Evenemanget är utomhus och det kan bli kallt för dig som besökare. Vi rekommenderar att klä dig extra varmt. Ett tips för att hålla värmen är ett medhavt sittunderlag, du kan både stå och sitta på det för att hålla kylan borta. I publikområdet finns det eldar du kan värma dig vid. Varm mat och dryck finns till försäljning.

Vilka föremål får jag inte ha med mig in på arenan?

Föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål. Glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av s.k. WP plast eller klädesplagg/flagga med text eller symboler som uttrycker förakt mot folkgrupp är inte tillåtet.

Vidare får du inte ta med dig mat och dryck, väskor, fyrverkerier, paraplyer och cykelbatterier.

Är det väskförbud på Skidskyttekampen?

Ja. Polismyndigheten har infört ett totalförbud mot införsel av väskor vid större evenemang. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl samt för barns skötväska. Läs mer hos Polismyndigheten

Hur ser säkerhetsarbetet för Skidskyttekampen ut?

På Skidskyttekampen ska du känna dig trygg och säker under hela evenemanget. Därför har vi ett säkerhetsteam som analyserat och planerat för säkerheten. Vi har kontakt med Polisen och får information om riskläget. Vi har beredskap om något skulle inträffa och en ledningscentral som hanterar akuta situationer.

Under evenemanget möter du våra hjälpsamma funktionärer. De finns tillgängliga för dig och din säkerhet under hela evenemanget.

Du som besökare kan hjälpa till att skapa en trygg upplevelse genom att

  • Orientera dig på plats beträffande utgångar och nödutgångar.
  • Se över var närmaste brandsläckare och hjärtstartare finns
  • Vid behov ta hjälp av vårt sjukvårdsteam i röda västar, och vid akut sjukdom eller fara larma 112.
  • Vid eventuell utrymning ges instruktioner från speaker och på storbildskärmen. Vänligen följ instruktionerna.
  • Om du ser något avvikande, behöver hjälp eller känner dig otrygg - ta kontakt med någon av våra funktionärer så hjälper de dig vidare.

Var får jag röka?

Rökning är förbjuden och vi har inga rökrutor att hänvisa till.

Hur sorterar jag avfall på Stadion?

Det finns sorteringskärl för brännbart, matavfall, plast och pant vid varje uppgång samt försäljningsstation. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Karta över Stadion publiceras inom kort