WINTER DAYS PÅ
STOCKHOLMS STADION
Välkommen till en fartfylld sportlovsvecka i Stockholm! Efter att världseliten i skidskytte har gjort upp i Skidskyttekampen välkomnar vi allmänheten till Winterdays tisdag 27 feb - söndag 3 mars.

Winterdays samlar flera olika vinteraktiviteter för alla åldrar. Det är till för dig som vill ha kul, prova-på nya aktiviteter och vill aktivera dig under sportlovet. Vi har även ett mysigt aktivitetsområde på Stadion.
Ta med matsäck eller fyll på med energi i våra kiosker. Det finns möjligheter till grillning på plats.

Winterdays arrangeras av Stadionklubbarna, Svenska Skidskytteförbundet och Stockholms stad.
Vi ses på Stockholms stadion!
PROVA PÅ AKTIVITETER
Skidskytte

Upplev spänningen i skytte i kombination med skidåkning. Ta dig fram på skidor och inta skjutvallen inne på Stadion. Du kan prova skidskytte för allra första gången eller vara van skidåkare. Våra instruktörer guidar dig oavsett nivå.
Plats: Stadion

Skytte

Prova på att skjuta elektroniskt skytte som liknar det skytte som skidskyttarna har med 5 stycken pricktavlor. Passar dig som vill prova att skjuta utan skidor eller dig som känner dig pricksäker.
Plats: Stadion

Skidåkning

Låna utrustning av Fritidsbanken och prova Stadions längdskidspår. Du kan vara van skidåkare eller nybörjare, det spelar ingen roll. Vi hjälper alla på plats.
Plats: Stadion

Skidkälke

Fritidsbanken erbjuder möjligheten att prova skidkälke på Stadion
Plats: Stadion

Skridskokälke

RG Aktiv Rehabilitering lär dig tekniken för att åka skridskokälke.
Föranmälan krävs.
Plats: Östermalms IP

Kort information om winter days
KAN JAG LÅNA UTRUSTNING?
Ja. Fritidsbanken lånar ut utrustning gratis till dig som inte har egen. Det finns utrustning till både barn och vuxna. Det går bra att ta med egen utrustning.
KAN JAG TA MED MATSÄCK?
Självklart. Du kan äta medhavd matsäck på läktaren eller grilla själv i vårt aktivitetsområde. Det finns också kiosk på plats.
ÖPPETTIDER WINTERDAYS
Stadion
tisdag 27 februari 11:00-17:00
onsdag 28 februari 10:00-17:00
torsdag 29 februari 10:00-17:00
fredag 1 mars 10:00-16:00
lördag 2 mars 10:00-16:00
söndag 3 mars 10:00-15:00

Östermalms IP
Skridskokälke. Föranmälan krävs.
lördag 2 mars 11:00-13:30
KAN JAG ÅKA SKIDOR UTANFÖR WINTERDAYS ÖPPETTIDER?
Ja. Skidspåren på Stadion är öppna för allmänheten hela vintern. Stadion håller öppet för allmänheten:

Måndag-fredag 06.30-21.30
Lördag 07.30-19.00
Söndag 07.30-21.30

Observera att Stadion är stängd 23-26 februari på grund av förberedelser inför Skidskyttekampen.
VAD HÄNDER UNDER WINTERDAYS?
Vi har ett fartfyllt och mysigt aktivitetsområde på Stadion med aktiviteter från våra partners. Tidschema med aktiviteter och gäster i aktivitetsområdet kommer att publiceras inom kort. Aktivitetsområdet besöker du med fördel innan eller efter du har varit inne på den olympiska arenan, åkt skidor eller provat på skytte. Ta gärna med matsäck eller fyll på med energi i våra kiosker. Du kan slå dig ner på läktarna inne på Stadion eller i aktivitetsområdet. Det finns möjligheter till grillning i aktivitetsområdet.
Sebastian Samuelsson coachar barn och ungdomar på Stadion dagen efter Skidskyttekampen
Dagen efter Skidskyttekampen kommer Sebastian tillbaka till Stadion och inviger Winterdays , sportlovsveckan med prova-på-aktivieter med bland annat skidskytte, skytte, skidor och skidkälke. Sebastian kommer till Winterdays för att träna och coacha ungdomar en timme före invigningen på Stadion. Läs mer här
Varmt välkommen!
Invigning Winterdays tisdag 27 februari 2024

11:00 Sebastian Samuelsson på plats för att coacha barn och ungdomar i skidskytte.

12:00 Sebastian Samuelsson inviger Winterdays tillsammans med Arne Ljungqvist och Idrottsförvaltningens chef, Marina Högland.

Aktivitetsområdet håller öppet med partners som håller i aktiviteter samt Fritidsbankens utlåning av skidutrustning under Winterdays öppettider.

FRITIDSBANKEN
Fritidsbanken kommer att vara på plats under Winterdays och låna ut skidor, pjäxor och stavar i samarbete med Svenska Skidförbundet. Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och friluftsutrustning där alla oavsett ålder får låna i upp till 14 dagar. Utrustningen samlas in bland allmänheten och finns på 130 platser i landet. I Stockholmsregionen hittar du Fritidsbanken i Märsta, Upplands Väsby, Tyresö och Tumba. Upplands-Bro samlar just nu in utrustning för att öppna senare i år och nyligen blev det klart att Stockholms stad öppnar sin första fritidsbank i Skärholmen. Där påbörjas insamlingen inom kort och har du utrustning hemma som inte längre används tas den tacksamt emot.
Läs mer på fritidsbanken.se.
ARRANGÖRER
UTSTÄLLARE
UTLÅNING AV UTRUSTNING